Posted by: ekolevizja | November 9, 2018

Buxheti për Turizmin dhe Mjedisin – 2.4 mld lekë për 2019. 1.1 mld lekë vetëm për pyjet

Buxheti Ministrise

Ministria e Turizmit dhe e Mjedisit vitin e ardhshëm do të këtë në dispozicion një buxhet prej 2.4 miliardë lekë. Pjesa më e madhe e buxhetit në vitin 2019 është parashikuar të shpenzohet për administrimin e pyjeve, behët fjalë për 1.1 miliardë lekë nga 800 milion në vitin 2018.

Ministria e Turizmit dhe Mjedisit ka nisur tashmë një plan kombëtar për gjelbërimin e vendit deri në vitin 2020 për mbjelljen e 20 milion e 200 mijë pemëve. Sipas buxhetit 200 milion lekë do shkojnë për planifikim, menaxhim dhe administrim në këtë ministri, 800 milion lekë janë parashikuar për programe në mbrojtje të mjedisit dhe vetëm 300 milion lekë do të shpenzohen për zhvillimin e turizmit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: