Posted by: ekolevizja | October 30, 2015

Trendet Diellore më të fundit

 

New Picture

 

 

 

 

 

 

 

Më poshtë po paraqesim disa nga zhvillimet më të rëndesishme të energjisë diellore të tre muajve të fundit, sipas analistëve të GTM Research.

Cdo tremujor, analistët e energjise diellore të kërkimeve te GTM, përpilojnë të dhënat dhe gjetjet më të rëndesishme të muajve të fundit. Grafikët më të rëndësishëm nga Q4 2014 Solar Executive Briefing paraqesin çmimet, instalimet, financimet, politikat dhe modelet e biznesit si vijojnë.

Vendimet për tarifat e reja të energjisë diellore në Kinë mund të çojnë në ulje të çmimit të paneleve nga 65 cent për watt.

Në fillim të muajit, Departamenti Amerikan i Tregtisë paraqiti shqyrtimin paraprak të tarifave të importit të paneleve Kineze në U.S. Departamenti bëri thirrje që të reduktohen tarifat e këtyre produkteve dhe duke supozuar që vendimi përfundimtar nuk largohet shumë nga parashikimi, kërkimet e GTM presin që çmimet e këtyre modeleve në U.S. te ulen 64 cent për watt.

Dhjetra kompani po luftojnë ne tregjet e operimeve dhe mirëmbajtjeve, nga prodhues të inverterave dhe moduleve tek zhvilluesit dhe EPC-të.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: