Posted by: ekolevizja | March 21, 2015

Konkurs ndërkombëtar fotosh: “Oriz dhe buzëqeshje 2015”

Rice and Smile

Konkursi ndërkombëtar i fotove me tematikë “Oriz dhe buzëqeshje 2015” është organizuar dhe sponsorizuar nga DELTA 2000, financuar në kontekstin “Ferrara: toka dhe uji”, përmes një shpallje të Rajonit Emilia Romagna, në mbështetje të promovimit të frytshëm rajonal, për EXPO Milano 2015.

Konkurenca është një mjet për të rritur trashëgiminë kulturore dhe natyrore të zonës Po Delta Park, ku prodhimi i orizit është i integruar mirë në kuadër të ekonomisë lokale e më gjerë dhe është një pjesë e rëndësishme e jetesës së përditëshme të banorëve vendas. Orizi është një element bazë në dietën e shumë njerëzve në mbarë botën dhe do të integrohet si një element unifikues në temën e EXPO 2015: “Ushqimi i planetit”.

Për të tërhequr vëmendjen e publikut, Pun RISO (Oriz) dhe Sorriso (Buzëqeshje) janë parë të integruara, duke ndërlidhur kështu konceptin e ushqimit me lumturinë. Në këtë kontekts prodhimi, përpunimi dhe konsumimi i orizit është parë si një element kyc i lumturisë.

Konkursi është i hapur për fotografë amatorë dhe profesionistë nga e gjithë bota, të cilët janë nga mosha 18 vjeç e lartë. (Nga ky konkurs janë përjashtuar të qenë anëtarë të organizatës, jurisë dhe familjet e tyre).

Konkursi fillon 7 mars 2015 dhe përfundon në 15 prill 2015.

Fotot fituese do të shfaqen në një stendë të Rajonit Emilia-Romagna në Expo Milano 2015.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: