Posted by: ekolevizja | March 18, 2015

DHL-ja fut biçikletat për shpërndarjen e postës

dhl bicycle courier_2 ???????????????????????????????

Pas projekteve të suksesshme pilot në disa vende europiane, DHL po teston në Gjermani përdorimin e biçikletave për shpërndarjen e letrave dhe të pakove të vogla. Biçikletat do të përdoren në Berlin, Frankfurt dhe 2 qytete të tjera gjermane.

“Biçikletat janë më të shpejta në qendër të qytetit. Ndryshe nga makinat mund të futen dhe në rrugë ku këto të fundit janë të ndaluara, si dhe nuk preken shumë nga trafiku i rënduar”, thotë Tobias Wider, punonjës në DHL.”Kështu ne plotësojmë dhe kërkesën e shumë klientëve tanë për të përdorur mjete transporti më të pastra për mjedisin. Synojmë përdorimin më të gjerë të biçikletave në vitet në vijim,” thotë Z. Wider.

DHL po përdor tashmë biçikletat në 40 qytete, në 9 vende europiane-përfshirë Hollandën, Francë, Britani të Madhe dhe Itali.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: