Posted by: ekolevizja | January 30, 2015

Uganda së shpejti me centrale diellore

Uganda se shpejti me energji diellore

38 milion dollarë do të investohen në 2 centrale diellore në Ugandë nga investitorë italianë, spanjollë dhe arabë. Dy centralet do të kenë secila kapacitet 10 Mw.  Centralet do të prodhojnë energji duke filluar nga fundi i vitit 2015. Duke komentuar për projektin, përfaqësuesi i BE-së në Ugandë, Kristian Schmidt, deklaron se energjia diellore do të pakësojë vartësinë e Ugandës nga hidroenergjia dhe do e bëjë furnizimin me energji elektrike më rezistente ndaj pasojave negative të ndryshimeve klimatike.

Kjo është hera e parë që Uganda do të lidhë energjinë diellore me rrjetin e shpërndarjes së energjisë.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: