Posted by: ekolevizja | January 16, 2014

Ja sa denon sistemi gjyqesor per vjedhjen e energjise elektrike

Nga Rita Strakosha

Në dy vjet, 2012 dhe 2013, Gjykata e Tiranës (ku banon ¼ e popullsisë së Shqipërisë)  për veprën penale të vjedhjes së energjisë elektrike ka dënuar me vetëm 84,000 lek gjithsej gjobë. Asnjë dënim me burgim nuk është ekzekutuar sepse gjithë vendimet me burgim kanë pezulluar dënimin dhe i kanë vënë shkelësit në provë.

E gjithë kjo ndodh kur çdo vit vidhen mbi 100 milion euro energji elektrike në gjithë vendin.

Më poshtë mund të gjeni informacion mbi gjithë çështjet gjyqësore mbi veprën penale të vjedhjes së energjisë elektrike (neni 137, 137/1, 137/2 i Kodit Penal) në Gjykatën e Tiranës, viti 2012 dhe viti 2013.

 

Viti 2012
Dëmi i shkaktuar Mënyra e Vjedhjes Dënimi Gjyqtari Nr. Data e vendimit
I papërcaktuar Fatura të papaguara, lidhje e paligjshme I pafajshëm Albert Meça Nr.446; 20.03.2012
I papërcaktuar Lidhje e paligjshme Gjobë 50,000 lek Ibrahim Hoxha Nr.704; 03.05.2012
200,000 lek fatura të papaguara +dëme të papërcaktuara nga lidhja e paligjshme Fatura të papaguara+rilidhje e paligjshme me rrjetin 1 muaj burg, i pezulluar. Vënie në periudhë prove. Manjola Xhaxho Nr. 588, 16.04.2012
500,000 lek fatura të papaguara + dëme të papërcaktuara nga lidhja e paligjshme Fatura të papaguara +rilidhje e paligjshme me rrjetin 34,000 lek gjobë. Kreshnik Omari Nr. 829; 24.05.2012
460,000 lek fatura të papaguara+ dëme të papërcaktura nga lidhja e paligjshme Fatura të papaguara +rilidhje e paligjshme me rrjetin 4 muaj burgim, i pezulluar. Vënie në periudhë prove. Artan Gjermëni Nr. 903; 06.06.2012
Pushim i ceshtjes Albert Meça Nr. 1893; 11.12.2012
Pushim i cështjes; vepra penale është amnistuar Sokol Tona Nr. 1788; 04.12.2012
460,000 lek fatura të papaguara+ dëme të papërcaktuara nga rilidhja e paligjshme në rrjet Fatura të papaguara +rilidhje e paligjshme me rrjetin 20 ditë burg, i pezulluar. Vënie në periudhë prove. Altin Abdiu Nr. 1288; 18.09.2012
~860,000 lek fatura të papaguara+ dëme të papërcaktuara nga rilidhja e paligjshme në rrjet Fatura të papaguara +rilidhje e paligjshme me rrjetin  I pafajshëm Martin Deda Nr. 1665; 15.11.2012
Pushim i çështjes. Vepra penale është amnistuar. Artan Gjermëni Nr. 1947;
I papërcaktuar Lidhje e paligjshme në sahatin e komshiut I pafajshëm Petrit Çomo Nr. 1706; 21.11.2012
~860,000 lek fatura të papaguara + dëme të papërcaktuara nga rilidhja e paligjshme në rrjet Fatura të papaguara +rilidhje e paligjshme me rrjetin 2 muaj burg. Albert Meça Nr. 1609; 09.11.2012
1,8 milion lek fatura të papaguara + dëme të papërcaktuara nga rilidhja e paligjshme në rrjet+ dëme të papërcaktuara nga rilidhja e paligjshme në rrjet Fatura të papaguara +rilidhje e paligjshme me rrjetin 2 muaj burg, i pezulluar. Vënie në periudhë prove. Ibrahim Hoxha Nr. 1696; 19.11.2012

 

 

Viti 2013
Dëmi i shkaktuar Mënyra e Vjedhjes Dënimi Gjyqtari Nr. Data e vendimit
247,889 Lidhje e paligjshme me ndriçimin e shkallës 2 vjet burg, i pezulluar. Vënie në periudhë prove. Ibrahim Hoxha Nr. 1680; datë 12.12.2013
I papërcaktuar Elektricistë qe realizonin lidhje te paligjshme per te trete, kundrejt pagesës Disa muaj burg të pezulluar. Vënie në periudhë prove. Petrit Çomo Nr. 1346, datë 21.10.2013

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: