Posted by: ekolevizja | April 13, 2010

Kontrolli per zbatimin e legjislacionit mjedisor

13-04-2010

Drejtoria e Kontrollit të Mjedisit në Ministrinë e Mjedisit ka kontrolluar lumin Shkumbin në mënyrë dhe të gjitha subjektet që ushtrojnë aktivitetin e shfrytëzimit dhe fraksionimit të inerteve. Gjatë këtij kontrolli është vëne re se një pjesë e madhe e tyre janë pa leje mjedisore dhe pa leje shfrytëzimi nga Autoritetet e Ujit, mbasi Lumi Shkumbin në bazë të Vendimit të KKU, nr 1, datë 21.06.2006 “Për reduktimin e shfrytëzimit të zhavoreve dhe rërave në shtretërit e lumenjve”, në segmentin nga Rrogozhina deri në grykëderdhje është zonë e ndaluar dhe nuk lejohet të shfrytëzohet (Vendimin e KKU, nr 1, datë 21.06.2006). Kontrolle janë ushtruar edhe gjatë shtrirjes se lumejve Erzen, Mat e Tërkuzë.Ndaj shkelësve janë vendosur gjoba dhe pezullim aktiviteti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: