Posted by: ekolevizja | January 19, 2010

Telefoni i gjelber. Mbetjet urbane dhe pastertia e Tiranes

19-01-2010

Nëpërmjet  telefonit  të  gjelbër ,  u  kontaktuan  29  persona  , nga  të  cilët : 14  me  arsim  të lartë , 8  me  arsim  të  mesëm  dhe  7  me  arsim  të  ulët .

-20( 69 % )  nga  të  intervistuarit  ( 11  me  arsim  të  lartë  dhe  9  me  arsim  të  mesëm ) kanë  mendimin  se  menaxhimi  i  mbetjeve  urbane nuk  është  plotësisht  i  rregullt .

– 26  persona ( 90 % )  shprehen se evakuimi i mbetjeve  nga  ndërmarrjet  e  pastrimit bëhet në  kohë  të  papërshtatëshme , sidomos në rajonet ku ka dhe shërbime tregëtare. Shpesh , si në zonën e bllokur ëtj … kjo gjë bëhet në mes të ditës duke bllokuar në shumë raste edhe trafikun .

-11  ( 38 % ) nga  të  intervistuarit ngrenë problemin larjes së  rrugëve  me  ujë , që  do  të sillte edhe pastrimin e pluhurave , bëhet vetëm në zona të caktuara dhe jo në të gjithë qytetin.

-9 ( 31 %) shprehen të shqetësuar për punimet në  rrugët  në  rikonstruksion si tek shkolla teknologjike dhe sheshin në “Skënderbej” , ku punimet duhet të mos lejojnë që inertet të dalin në rrugët e lëvizjes dhe që kohëzgjatja e punimeve  duhet të jetë më e shkurtër.

-21 ( 72 % )  shprehin  shqetësim  se  , megjithë rregullin e ndalimit të qarkullimit të makinave të mëdha të ndërtimit ditën në qytet , ky rregull përgjithësisht nuk zbatohet dhe këtë ja adresojnë policisë rrugore dhe asaj bashkiake që nuk duhet ta lejojnë

-18 ( 62 % ) ngrenë prblemin se pak bëhet për për ndërgjegjësimin e banorëve në drejtim të pastërtisë së zonavë të banimit që nuk duhet të presin vetëm pastrimin e rrugëve nga ndërrmarjet sipërmarrëse por edhe të mbajnë vetë pastërti sepse ka raste kur  i  vene  zjarrin mbeturinave , i hedhin ato jashtë kazanëve etj..Për këtë mendojnë që një punë e mirëfilltë për këtë problem duhet të niset nga minibashkitë dhe kryepleqtë dhe të jetë një detyrë e vazhdueshme .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: